Autor Wątek: Sprzedawanie 318d jako 320d?  (Przeczytany 2129 razy)

mariuszo

• Newbie
  • *
Sprzedawanie 318d jako 320d?
« dnia: Stycznia 15, 2014, 05:44:41 pm »
Chciałbym się z Wami podzielić pewną historią jaka spotkała mojego znajomego i za sprawą tego, że miałem mu pomóc w zakupie samochodu również mnie. Mianowicie:

Kolega znalazł bardzo ładne 320d TOURING z Poznania. Przyjechaliśmy na miejsce, pooglądaliśmy samochód i wydawał się dość fajny. Według ogłoszenia miał on 150 KM. Pojeździliśmy pooglądaliśmy, doszło do targowania. Miałem przy sobie laptopa więc mówię do kumpla wklepiemy jeszcze i rozkodujemy VIN... okazało się że wg VIN-u jest to 318d.

Zajrzałem mu w dowód i tam stoi: 320d.

Właściciel mówi, że sam nic nie kombinował, bo gdy go kupił auto było już zarejestrowane w PL, jednak on dowodu nie zmieniał bo kupił go z tego samego powiatu.

Samochodu nie kupiliśmy bo moim zdaniem papiery to podstawa a po drugie sprzedający nie opuścił tyle ile chcieliśmy.

Czy zdarzyła się Wam kiedyś taka historia?

allo

• Newbie
  • *
Odp: Sprzedawanie 318d jako 320d?
« Odpowiedź #1 dnia: Stycznia 17, 2014, 12:37:28 pm »
nieźle podobna sytuacja moglaby miec miejsce w poliftowym 318d e46 ciekaw tylko jestem jak w dowodzie znalazl sie inny model! To co jak podam przy rejestracji samochodu M3 to tez mi tak wpisza???

bugus

• Newbie
  • *
  • Oznaczenie silnika: n/d
  • Twoje BMW: jeszcze brak :P
« Odpowiedź #2 dnia: Czerwca 02, 2015, 03:55:54 pm »
nieźle podobna sytuacja moglaby miec miejsce w poliftowym 318d e46 ciekaw tylko jestem jak w dowodzie znalazl sie inny model! To co jak podam przy rejestracji samochodu M3 to tez mi tak wpisza???

Często tak piszą w ogłoszeniach, niekiedy zawyżają moc. W E46 330d 184 KM piszą 200 KM. Ale w dowodzie? nigdy nie znalazłem błędnej informacji!

Artidsotus

• Newbie
  • *
  • Oznaczenie silnika: 655
  • Twoje BMW: 485
« Odpowiedź #3 dnia: Marca 29, 2019, 08:18:39 am »
It is a content that can be read very useful. I am very impressed with the opportunity to come to read the knowledge content on this website.